Régi római ösvényeken fedezzük fel a Kárpát-medence leghosszabb mészkőszurdokát és a Bánság legszebb patakvölgyét. A Néra-szurdok fenségesen kanyarog a bánsági Érchegységben, szinte érintetlen tájon, ahol a ritkák a falvak, kevés az ember, itt a déli végeken igazi világ-vége érzésben lehet részünk. A sziklába vésett régi út most túraösvényként szolgál, több alagút is színesíti, igen látványos terepet és remek fotólehetőségeket kínálva. Gyönyörű tavaszi erdők, virágos mezők, hatalmas mészkőszirtek, a legkékebb tó és néhány szép vízesés színesíti ezt a néhány napot.

Bővebben: Tavaszi kanyontúra a Bánságban – 2020 március 26 - 29

Talán a Kárpát-medence legszebb panorámáit kínálja az Al-Duna körüli sziklavilág. A hatalmas folyó itt szűk sziklaszoroson halad át, a sziklák mindkét oldalon több száz méterre magasodnak a víztükör fölé és mindenfele csodálatos a kilátás. Fenséges érzés, amikor ott állsz a szikla peremén és alattad a hatalmas szakadék, melynek mélyén ott folyik az ősi folyó, a Vaskapunál visszaduzzasztott vize és nagy hajók szántják a felszínét. A Kis-kazán, a Nagy-kazán és a kettő között a széles dubovai vagy dunatölgyesi öböl víztükre, köröskörül a Nagy-Sukár, a Stirbec sziklái. Ez az élmény, amire mindig vágytál. Végül, de nem utolsósorban felkeressük a Bánság két legszebb vízesését.

Bővebben: Húsvéti panorámatúrák az Al-Dunánál - 2020 április 10 - 13

Ilyet még garantáltan nem láttál! A havasi mezők télen fehérek, nyáron zöldek, évente egyszer pedig…lilák. Április végén, május elején történik a csoda. Amikor a havasi legelők kiszabadulnak a hó fogságából, akkor virágzik a Kárpáti Sáfrány (Crocus heuffelianus). A természet ébredésének talán ez a legnagyobb csodája a Kárpátokban, mindenesetre ez a leglilább. A Bihar hegység az egyik legjobb helyszín a csoda átélésére. A Bihar gerincén, a Sík-havas- Horgas havas – Mezőhavas háromszögébe megyünk, 1700 méter tengerszint fölötti magasságba. Hatalmas lapos hegytetőkön millió és millió kis virág nyílik, melyek lilába öltöztetik a tájat. Máshol hatalmas hófoltok, sötét fenyvesek színesítik a terepet. Egyedülálló élmény a lila mezőkön sétálni és újból örvendezni a tavasznak.

Bővebben: Lila szőnyeg a Biharban - 2020 április 24 - 26

Április végén lilába borul a Bihar, több hektáron nyílik a kárpáti sáfrány. Olvad a hó és megtelnek a patakok vízzel, hatalmasra duzzadnak a vízesések. Pádis vidéke kiváló hely a természet ezer csodáját felkeresni, átélni a tavaszt és élvezni az érintetlen természetet. Vadregényes hegyi ösvényeken visz majd utunk, számtalan vadvirág szegényezi utunkat és ózondús, tiszta hegyi levegő frissíti tüdőnket. Tarts velünk és élvezd a tavasz ébredését!

Bővebben: Pádisi tavasz: krókuszok és fenyvesek - 2020 – április 30 - május 3

Május elején millió sáfrány avagy krókusz nyílik a Szigethegység hatalmas, lapos gerincén. A lapos tetőkön, tisztásokon rögtön a hó elolvadása után pici virágok dugják ki fejüket, és azonnal virágzanak, lilába borítva hatalmas területeket. Több hektár lila mező van ilyenkor a Szigethegységben, nem kell mást tenned, csak megmozgatnod magad egy hatalmas lila élményért. Köröskörül ébredő természet, hallgatag fenyvesek, kristálytiszta patakok és olvadó hófoltok színesítik a tájat. Idén májusban újra elindulunk egy szép lila kalandra, tarts velünk!

Bővebben: Sáfrányvirágzás a Szigethegységben - 2020 május 8 -10

A május újra száz csodát ígér. Idén is egy csodás helyet ajánlunk Neked, ezúttal a Gyalui-havasokban: a Bélavárához gyalogolunk. Fehér mészkősziklák, csipkézett sziklaalakzatok, égre törő sziklatornyok, meredek sziklafalak, kőfolyások és csodás panorámák: ez a Bélavára. A hely igazán különleges a növényzete miatt: a jégkorszakból itt maradt növényritkaságok és délszaki növények egyaránt megtalálhatók itt. Ilyenkor tavasszal kirobban az élet és a virágzás az ősi sziklafalakon: illatos, rózsaszínű boroszlán, kosborok, mélykék enciánok százai és virágzó kövirózsák terítik be a gyepet. Tarts velünk egy hatalmas tavasz-élményért! Mottó: aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.

Bővebben: A Gyalui-havasok fehér sziklái - 2020 május 8 - 10

Az utolsó Édenkert Európában, megyényi nagyságú vízi világ, a legérintetlenebb természeti paradicsom Európában. Hatalmas vízfelületek, végtelen nádasok, érintetlen erdők, rengeteg madár és igazi horgászparadicsom – a Deltában mindenki talál magának programot. Utunk során alaposan bejárjuk a Deltát, elmegyünk a világ végére, Szulinába, strandolunk a Fekete-tenger partján és rengeteg időnk lesz bóklászni ebben a csodás vízi világban.

Bővebben: Hova megy a Duna? Kirándulás a Deltába - 2020 május 26 - június 1

A Csukás előkelő helyet foglal el az erdélyi hegyek között. Nem túl nagy hegység, nem túl magas, mégis tud két dolgot, amiért rögtön megszeretjük. Az egyik a csodás sziklaalakzatok: sehol máshol nem alkotott az erózió ilyen csodás formákat: cukorsüvegek, hengerek, oszlopok, gömbölyű és „csókolózó” sziklák szórakoztatják az arra járót, és maga Góliát is itt van. A másik pedig a csodás rózsaszín szőnyeg, ami minden június elején virít: havasszépe-bokrok ezrei nyílnak, valami igazán bensőséges és egyedi hangulatot varázsolnak a zöld pázsitra.

Bővebben: Rózsaszín szőnyeg a Csukásban - 2020 június 3 - 7

Ha újra érezni szeretnéd a frissen fejt tej ízét, a frissen kaszált fű illatát, hallanád a hegyi patakok csobogását és vágysz a kellemes, túra utáni fáradtságra, akkor ez az utunk neked való. Akkor megyünk a Gyimesekbe, amikor az édes erdélyi nyár a legszebben tombol, amikor a kaszálók a legszebben virágoznak: június végén. Utunk során felfedezzük a gyimesi hegyi legelők és kalyibák világát, ahol minden helyben készül, itt minden friss és bio. A színek napszakonként változnak, és a zöldnek tényleg van ötven árnyalata. A gyimesi beszéd minden magyar fülnek egyedi élményt jelent, és a gardon szavát messze viszi a völgyekben a szél…tarts velünk!

Bővebben: Patakország csodái – Gyimesi séták - 2020 június 10 - 14

Évek óta a legnépszerűbb, mindig teltbuszos túránk. Amikor évente egyszer a magashegységek rózsaszínbe borulnak, kedvedre gyönyörködhetsz a Kárpátok egyik legnagyobb csodájában. Júniusban ne hagyd ki a rododendron avagy havasszépe-virágzást, amikor a sok millió rózsaszín virágból álló takaró borul a nagy hegyek csúcsaira. Egyik legjobb helyszín a csoda átélésére a Radnai havasok. A Gargalló alatt egész hegyoldalak borulnak rózsaszínbe, néhol lépni sem lehet a rózsaszín virágtól. Nemcsak a rododendron nyílik, hanem más havasi virágok is. Fantasztikus panorámák, a Keleti Kárpátok legmagasabb vízesése és legmagasabb csúcsa csak rád vár ezen a szép kiránduláson.

Bővebben: Rhododendron-túra a Radnai havasokban - 2020 június 18 - 21